Op maat gemaakte therapiezool

Een therapiezool is een, speciaal op maat gemaakte, inlegzool voor in uw schoen. Door middel van een therapiezool probeert de (register) podoloog uw klacht te verhelpen, te verminderen of te voorkomen.

De werking van een therapiezool verschilt per klacht. Zo zijn er zolen die extra steun geven en een bepaald deel van uw voet ontlasten. Ook zijn er zolen die de vorm van uw voet corrigeren. Er wordt altijd een therapiezool op maat gemaakt voor uw klacht. Dit kan door hoogteverschillen in de zool en door het gebruik van verschillende materialen. Een therapiezool wordt altijd per paar geleverd.

Effect van uw therapiezool

De mate waarin uw therapiezool effect heeft wordt mede bepaald door de schoen die u draagt. Draagt u uw therapiezool in een verkeerde schoen, dan is het effect veel minder of soms zelfs helemaal weg. Het kan daarom zo zijn dat u (tijdelijke) andere schoenen dient te dragen.

Dragen van therapiezolen

Draagt u voor het eerst op maat gemaakte therapiezolen, dan kunt u spierpijn krijgen en kunnen uw voeten moe aanvoelen. Daarom adviseert de (register) podoloog u over het algemeen het gebruik van de therapiezolen geleidelijk aan op te bouwen. Op deze manier kunnen uw voeten wennen aan de nieuwe stand van uw voet.

Kunt u na 2 weken nog niet goed lopen of heeft u pijnklachten bij het dragen van de zolen? Neem dan contact op om een vervroegde controle-afspraak te maken.

Controle-afspraak

Tussen 6-8 weken na het ontvangen van de zolen komt u terug voor een controle-afspraak. Tijdens deze afspraak wordt gekeken of uw zolen goed werken of dat er aanpassingen moeten worden gedaan. Heeft u nog andere schoenen die u graag wilt dragen, maar passen uw therapiezolen hier niet in? Dan is het mogelijk om een tweede paar zolen op maat te laten maken.

Door het intensief dragen van therapiezolen kunnen deze slijten. Hierdoor verandert het effect van de zool. Daarom adviseren wij u om eens per jaar op controle te komen bij Podozorg Rheden.

Behandelduur

Hoe lang u uw therapiezolen moet blijven dragen hangt af van uw klacht. In sommige gevallen is het beter om uw zolen altijd te blijven dragen, in andere gevallen is het echter mogelijk om ze slechts voor een bepaalde periode te dragen. Uw (register) podoloog kan u hier in adviseren.

Praktische informatie:

 • Levering

  Nadat de podoloog de zolen bij u heeft aangemeten, worden deze in de werkplaats gemaakt en naar uw huisadres gestuurd. Dit duurt ongeveer 2 werkweken. Het pakketje past door de brievenbus.

 • Onderhoud

  Steunzolen kunnen onprettig gaan ruiken. In dat geval is wassen met reinigingsalcohol de oplossing. Ook kunt u het bekledingsmateriaal van de zool periodiek laten vervangen. Heeft de zool een leren dekje, dan kunt u deze over het algemeen gewoon afnemen met een beetje water en een doekje. Wel is het zo dat hoe vaker u het leren dek wast met water, hoe harder het leer op den duur wordt. Wanneer uw therapiezool erg nat is geworden, laat hem dan nooit op de kachel drogen! De zool trekt dan krom.

 • Vergoeding

  Therapiezolen worden vergoed vanuit de aanvullende verzekering. De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van uw polis. De rekening wordt verstuurd via FaMed. Wanneer dat mogelijk is, regelt FaMed de declaratie direct met uw zorgverzekeraar. Dit is echter niet bij alle zorgverzekeraars mogelijk. Bedragen die niet rechtstreeks door de zorgverzekeraar aan de zorgverlener betaald worden, ontvangt u thuis en die kunt u dan zelf declareren bij uw zorgverzekeraar.

Wordt uw behandeling vergoed?

Podologie en podotherapie worden vergoed vanuit aanvullende pakketten. U kunt bij uw eigen zorgverzekering controleren of u recht heeft op vergoeding. Indien dit zo is declareren wij, in de meeste gevallen, elektronisch voor u. In dat geval betaald u alleen een eventuele eigen bijdrage. Wij kunnen u vooraf informeren over de te verwachten kosten.

Lees meer over vergoedingen

Onze patiënten aan het woord

Lees alle ervaringen

arrow_circle_left
 • format_quote

  Ervaring van Clasina

  “Podozorg Nieuwpoort reageerde snel op mijn mail en we konden ook vlug terecht voor een afspraak. De nieuwe zooltjes lopen fijn en we zijn dan ook heel tevreden.”

 • format_quote

  Ervaring van Daniël

  “Ik ben zeer zeer tevreden over de wijze waarop de podoloog van Podozorg de pijn in mijn voet heeft verholpen. Ik liep al zeker een jaar met pijn in mijn rechter voorvoet!”

 • format_quote

  Ervaring van Pieter

  “Als je rugklachten hebt zou ik deze podoloog 100 van de 100 keer aanbevelen!”

 • format_quote

  Ervaring van Erik

  “Mijn zooltjes zitten perfect en ondersteunen feitelijk je hele lichaam”

 • format_quote

  Ervaring van Jesse

  “Zeer prettige en professionele bejegening. Ben al ruim 6 maanden aan het revalideren. Niet alleen het fysieke aspect , maar ook het mentale aspect krijgt aandacht.”

arrow_circle_right

Heeft u last van pijnlijke voeten?

Heeft u last van pijn of andere klachten bij het lopen of staan? U bent niet de enige!

In onze Podozorg praktijken doen we dagelijks ervaring en kennis op over een groot aantal voetklachten. Deze kennis en ervaring hebben we gebundeld en voor u beschikbaar gesteld.

Alles over voetklachten

Recente publicaties

 • Pijn onder de voorvoet

 • Hielspoor

 • Beknelde zenuw in de voorvoet

 • Pijnlijke achillespees

 • Kromme stand van de teen

 • Bult bij de kleine teen

Recente publicaties

 • 30 mei 2024

  Hypermobiliteit en fibromyalgie

  Zorg en zelfzorg bij hypermobiliteit en fibromyalgie, met aandacht voor symptomen en de rol van de podotherapeut / (register) podoloog in de behandeling.

  Door Roy Gieling

 • 06 mei 2024

  Het sinus tarsi syndroom

  Leer alles over het sinus tarsi syndroom: oorzaken, symptomen, en behandelopties voor deze pijn aan de buitenzijde van de enkel.

  Door Erica Last

 • 28 maart 2024

  Het inzetten van e-Health bij voetklachten

  E-Health biedt geavanceerde hulp bij voetklachten, versnelt herstel en verbetert therapietrouw voor duurzame gezondheid.

  Door Jacqueline Lakeman

 • 07 maart 2024

  Voetoefeningen bij hielpijn

  Effectieve rekoefeningen bij hielpijn voor verbeterde lenigheid en klachtenverlichting, aanbevolen door voetspecialisten.

  Door Ellen Karsdorp

 • 25 januari 2024

  Wintersport en voetklachten

  Tijdens de wintersport ontstaan veel voetklachten. Botbreuken, een ski-teen, neuroom van Morton en blauwe- en drukplekken zijn de meest voorkomende.

  Door Gijsbert Lalkens en Frank Henzen

 • 11 januari 2024

  Alles over beenlengte­verschil

  Ontdek alles over beenlengteverschil: wat veroorzaakt het, welke klachten geeft het en hoe wordt het behandeld?

  Door Mienke van der Goot