Orthopedie bij Podozorg Rheden

Ontmoet uw orthopeed: Wim Hoevers

Hoevers Orthopedische Schoentechniek is een specialist in het vervaardigen van maatschoenen, individueel aangepaste confectieschoenen en steunzolen. Hiervoor hebben wij de juiste deskundigheid in onze eigen werkplaats. En voor het aanmeten en leveren van Therapeutische Elastische kousen hebben wij ook de juiste kennis in huis. Onze klanten zijn al vele jaren bekend met onze kwaliteit en vakmanschap.

Heeft u last van uw voeten, enkels, knieën of heupen? In samenwerking met u, uw huisarts, medisch specialist of fysiotherapeut kunnen wij veel voor u doen. Doel daarbij is steeds het verhelpen of verminderen van de klachten én het voorkómen van eventuele nieuwe complicaties.

Orthopedische (werk) schoenen

Met orthopedische schoenen worden de meest uiteenlopende voetproblemen opgelost. Deze zijn exact op uw maat gemaakt over leesten die vervaardigd zijn op basis van afdrukken van uw voeten. De schoenen moeten aan een groot aantal eisen voldoen, die in overleg met de specialist worden vastgesteld. Gelukkig kan tegenwoordig, ook bij volledig orthopedische schoenen, rekening worden gehouden met uw individuele wensen. Ook voor orthopedische werkschoenen bent u bij ons aan het juiste adres, want een goede werkschoen heeft een positieve uitwerking op uw werkomstandigheden.

U hebt een ruime keuze in kleuren, materialen en modellen, stijlvol of sportief, hoog of laag, modieus of klassiek. Aan u, in overleg met de orthopedische schoenmaker, is de keus.

Semi orthopedische schoenen

Semi orthopedische schoenen zijn fabrieksmatig geproduceerde schoenen waarin voldoende ruimte is gelaten voor een op maat gemaakt corrigerend en ontlastend voetbed. Bovendien zijn ze zeer geschikt om optimaal te worden afgestemd op uw klachten, zelfs de sluiting van de schoenen kan worden aangepast. U bent dan minder afhankelijk van anderen bij het aan- en uittrekken. Er is keuze in een ruime collectie semi orthopedische schoenen.

Verbandschoenen

De verbandschoen biedt u optimale bescherming en houdt eventuele wonden drukvrij. Ook is hij wasbaar en zeer gemakkelijk aan en uit te trekken. Het ventilerende materiaal bevordert het genezingsproces. Er zijn diverse modellen leverbaar.

Voorlopig orthopedische schoeisel (VLOS)

Een VLOS schoen is een tijdelijke schoen. Deze wordt op maat gemaakt. Hij is speciaal ontwikkeld om bij open wonden en of na een chirurgische ingreep het lopen mogelijk te maken.

Orthopedische Veranderingen Aan Confectieschoenen (OVAC)

De orthopedische schoentechnicus kan ook aanpassingen doen aan uw confectieschoenen. Pas op, niet elke confectie schoen is geschikt voor aanpassingen. U koopt zelf uw schoenen, waarna wij deze aanpassen om uw klachten te verminderen. Bijvoorbeeld door verhogingen of speciale hakken of zolen (onderwerk) aan te brengen. Al of niet in combinatie met individueel vervaardigde steunzolen.

Wij delen graag onze kennis

Podozorg Nederland is een groep gelijkgestemde podologen, die samen maar één ding willen: de allerbeste zijn in hun vak. Dat kan alleen bereikt worden als we blijven leren en ontdekken. Daarom delen wij wekelijks onze kennis.